Nieuws

CDA bijeenkomst in Wezep: geen gehoor

CDA lijkt belangen Schiphol en Lelystad belangrijker te vinden dan die van de Veluwe

  • 21 november 2017
  • Author: Marcel
  • Aantal maal bekeken: 2835
  • 0 Comments
CDA bijeenkomst in Wezep: geen gehoor

Maandag 20 november was er een bijeenkomst van van het CDA met een bezoek van Mustafa Amhaouch. HoogoverWezep was uitgenodigd om hun standpunten te onderbouwen en heeft daar ook uitgebreid de tijd voor gekregen.

Vooraf was aangekondigd dat Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch langs zou komen "om nog eens uit te leggen hoe de keuze voor de vliegroute vanuit Lelystad tot stand gekomen is." Dat leek op een vooringenomen standpunt, die vrees is helaas niet weggenomen.

Als eerste heeft Gerard Buursen namens HoogoverWezep ruim de kans gekregen om onze standpunten duidelijk te maken. Hij ging uitgebreid in op de feiten, met een duidelijke uitleg waarom de lage vluchten boven Wezep en omgeving juist hier extra hard aankomen en voor extra overlast gaan zorgen. Gerard heeft daarna het document met onze visie overhandigd aan Mustafa Amhaouch, het document kunt u hier op de site teruglezen.

Daarna was de beurt aan Mustafa Amhaouch om zijn standpunten duidelijk te maken. Hij voelde zich op sommige punten aangevallen door de standpunten van HoogoverWezep en ging daarover al snel in de verdediging. Ook werd er een vergelijking gemaakt met Maastricht "waar het allemaal nog veel zwaarder is". Zijn toespraak haalde het gevoel dat we niet gehoord worden zeker niet weg.

Na de toespraak was er - gelukkig - uitgebreid gelegenheid om vragen te stellen. Mustafa Amhaouch kon veel vragen beantwoorden, maar was van een aantal zaken duidelijk niet op de hoogte. Ook tijdens het beantwoorden van de vragen bleef hij het standpunt herhalen dat er wel heel veel moest gebeuren voordat de  uitbreiding van Lelystad - inclusief de laagvluchten over Wezep en omgeving - uitgesteld zouden gaan worden. Initiatieven daartoe moeten volgens hem van de minister komen; het CDA wil alleen vragen stellen.

Steeds weer herhaalde hij hoe belangrijk Lelystad Airport wel is voor de economie van Lelystad. Hoeveel banen dat dan precies op gaat leveren werd niet duidelijk. De zaal stelde
daar tegenover dat ondernemers op de Veluwe een forse daling van de werkgelegenheid verwachten, met enkele honderden tot mogelijk duizenden banen. Het gevoel dat de economie van Schiphol en Lelystad voor het CDA belangrijker zijn dan de economie op de Veluwe is gisterenavond door Mustafa Amhaouch niet weggenomen. Verder werd ook duidelijk dat er een grote kloof is tussen de lokale en de landelijke politiek. Met name CDA Hattem nam een duidelijk standpunt in en keurde de afwachtendheid van Amhaouch en het landelijke CDA af. Het luide applaus onderstreepte dat dit de gevoelens in de zaal goed weergaf.

We willen het CDA bedanken voor de uitnodiging om op deze avond aanwezig te mogen zijn, maar de avond heeft vooral aangetoond dat er nog hard gewerkt moet worden om onze problemen duidelijk te maken aan de landelijke politiek. Als dat niet lukt zal het wantrouwen in de politiek - dat door Lelystad enorm is gegroeid - alleen maar groter worden.


Hier vind u onze visie, het document dat ook op deze avond is uitgedeeld.

Print
Categories: Algemeen
Tags:

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Volg ons op social media