Nieuws

Delegatie Elburg/Oldebroek overhandigt petitie Lelystad Airport

  • 20 december 2017
  • Author: Marcel
  • Aantal maal bekeken: 1022
  • 0 Comments

Burgemeester Jan Nathan Rozendaal van gemeente Elburg en burgemeester Adriaan Hoogendoorn van gemeente Oldebroek hebben dinsdagmiddag 19 december een petitie over Lelystad Airport aangeboden aan Agnes Mulder, voorzitter Tweede Kamercommissie Infrastructuur en Waterstaat.

Burgemeester Jan Nathan Rozendaal trekt samen op met burgemeester Adriaan Hoogendoorn van Oldebroek. Jan Nathan Rozendaal: “Beide gemeentes hebben te maken met geluidhinder, Oldebroek waarschijnlijk zelfs meer dan Elburg. Wij vinden dat de landelijke rust op de Veluwe behouden moet blijven. Op dit moment is hierover vooral heel veel onduidelijk. Er blijkt veel te mankeren aan de milieu effectrapportage (MER) over de routes langs Elburg en Oldebroek. De nieuwe aansluitroutes op het hogere luchtruim geven nog veel meer onduidelijkheid, wat betreft geluidhinder en luchtvervuiling.”

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn is bang dat Wezep/Hattemerbroek straks het gelag betaalt van de onzorgvuldig doorgevoerde routes. “Dankzij de inspanningen van actiegroepen als HoogOverijssel en HoogoverWezep is duidelijk geworden dat er heel veel schort aan de eerder vastgestelde routes en de nieuwe aansluitroutes op het hogere luchtruim. We kunnen hier met zijn allen uitkomen, door het luchtruim versneld opnieuw in te delen en te zorgen dat de vliegtuigen - net als bij Schiphol - meteen naar de kruishoogte doorvliegen.”

De petitie is aangeboden namens deze gemeenten:

Gemeente Aantal inwoners
Elburg 24.000 
Oldebroek 23.000 
Heerde 18.500 
Hattem 12.000 

 

In totaal vertegenwoordigd de petitie dus bijna 80.000 inwoners


Dit is het verslag van LOE TVElburg:

 

Print
Categories: Algemeen
Tags:

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Volg ons op social media