Nieuws

Gemeenten: Buitenspel gezet bij Lelystad Airport

Reactie van gemeente Oldebroek mild in vergelijking met die van andere gemeenten.

  • 2 november 2017
  • Author: Marcel
  • Aantal maal bekeken: 1637
  • 0 Comments

Gemeenten onder de geplande aanvliegroutes voor vliegveld Lelystad voelen zich buitenspel gezet. Ze klagen massaal over slechte, late en soms zelfs tegenstrijdige informatievoorziening door het Rijk. Ook plaatsen ze kritische kanttekeningen bij de mogelijkheden tot inspraak die ze hebben gehad. Dat blijkt uit een rondgang van EenVandaag langs 32 gemeenten onder de vliegroutes.

Op de website van EenVandaag staan de reacties van diverse gemeenten. De reactie van gemeente Oldebroek is mild in vergelijking met die van andere gemeenten.

- Kan de gemeente leven met de voorgestelde aanvliegroutes of willen jullie aanpassingen?

De gemeente wijst de huidige voorgedragen aansluitroutes af. Wij willen dat de vlieghoogte van 2700 m wordt bereikt voordat de vliegtuigen vanuit Flevoland bij het vaste land komen. Mocht dat niet het geval zijn, dan is in elk geval het inzetten van een stijging van 1700 m naar 2800 m ter hoogte van Wezep/Wapenveld voor ons absoluut onacceptabel vanwege een cumulatie van milieubelastingen (fijnstof en geluidsoverlast als gevolg van de A28, A50, spoorlijn en de vele schietoefeningen op het naastliggende ASK).

- Is de gemeente tevreden met de (mogelijkheden tot) inspraak die ze heeft gehad.

De gemeente is wel blij dat de belanghebbenden via de internetconsultatie hun mening en zienswijzen kunnen geven. Maar de gemeente is teleurgesteld dat een toegezegde voorlichtingsbijeenkomst en toegezegde nulmetingen niet zijn nagekomen. Die nulmetingen moeten we nu zelf organiseren.

- Is de gemeente tevreden met de informatievoorziening door de Rijksoverheid over de aanvliegroutes?

De informatievoorziening is op zich wel goed, maar kwam laat op gang. Daardoor voelen inwoners zich nu gepasseerd.

Lees verder op de site van EenVandaag

Print
Categories: Algemeen
Tags:

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Volg ons op social media