Nieuws

HoogoverWezep demonstreerde mee op vliegveld Lelystad

  • 11 november 2017
  • Author: Marcel
  • Aantal maal bekeken: 2353
  • 0 Comments
HoogoverWezep demonstreerde mee op vliegveld Lelystad

HoogoverWezep heeft met enkele tientallen inwoners van Wezep en Hattermerbroek meegedaan aan de demonstratie tegen de geplande laagvluchten vanaf vliegveld Lelystad. Samen met een paar honderd andere demonstranten uit Gelderland, Overijssel, Friesland en Noord-Holland hebben we duidelijk gemaakt dat deze plannen echt van tafel moeten.

We kunnen het niet vaak genoeg herhalen: HoogoverWezep is niet tegen de uitbreiding van Lelystad, maar wel tegen de laagvluchten boven ons dorp. We hebben daarom vandaag ons geluid laten horen, veel mensen gesproken van de andere actiegroepen en natuurlijk geluisterd naar sprekers en muziek.

Belangrijke spreker was uiteraard Leon Adegeest van HoogOverijssel, de man die met zijn eigen berekeningen heeft aangetoond dat er heel veel mis is met de berekeningen die eerder zijn gemaakt en ook heeft aangetoond dat wij in Wezep en Hattermerbroek veel meer overlast gaan krijgen dan uit eerdere berekeningen is gebleken.

Fantastisch dat we met zoveel mensen bij elkaar waren deze ochtend, maar er is nog altijd meer aandacht nodig. De plannen zijn nog niet van tafel en dus zijn onze acties ook nog niet voorbij. Volgt u daarom onze website en onze social media kanalen en deelt u deze ook zoveel mogelijk met de mensen om u heen. Er is de laatste weken veel bereikt, dus het is echt nog niet zo dat alles al vast ligt. We moeten dus een harde stem laten horen en blijven eraan werken om deze plannen van tafel te krijgen.


Loco was er de hele ochtend bij en heeft een mooi verslag gemaakt.

Red de Veluwe wil graag benadrukken dat de opmerking in het verslag dat de bijeenkomst is georganiseerd door Groen Links niet terecht is. Net als HoogoverWezep vinden zij het belangrijk om te benadrukken dat zij niet gelieerd zijn aan een politieke beweging. Bij deze hun reactie:

Red de Veluwe is blij met de prachtige film over de manifestatie van gisteren op Lelystad Airport. Alleen vinden we het jammer dat wordt gesteld dat deze manifestatie was georganiseerd door Groen Links. De organisatie was in handen van actiegroep Red de Veluwe en was een gezamenlijk initiatief van Red de Veluwe, HoogOverijssel, Laagvliegroutes NEE (Friesland) en Nee tegen laagvliegroute over Ede. Red de Veluwe is namelijk niet gelieerd aan welke politieke beweging ook. Dat neemt niet weg dat we heel blij zijn met de komst van de drie leden van de Tweede Kamer: Suzanne Kröger van Groen Links, Cem Lacin van de SP en Femke Merel Arissen van de Partij voor de Dieren. Net als met de komst van alle andere sprekers en artiesten. 

Wij sluiten ons daarbij aan willen op onze beurt Red de Veluwe enorm bedanken voor de organisatie.

Print
Categories: Algemeen
Tags:

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Volg ons op social media