Nieuws

HoogoverWezep: Debat Lelystad was beschamende vertoning

  • 21 december 2017
  • Author: Marcel
  • Aantal maal bekeken: 1668
  • 0 Comments

Vandaag hebben we onderstaand persbericht verzonden:

Het debat in de Tweede Kamer over Lelystad Airport heeft volgens HoogoverWezep bitter weinig opgeleverd. Het was een beschamende vertoning van de arrogantie van het ministerie om gewoon door te gaan op de bekende weg en de onwil en onmacht van een meerderheid in de Kamer om hier iets tegen te doen. De conclusie van de Ombudsman heeft dinsdagavond nog meer kracht gekregen: ‘De overheid neemt burgers niet serieus bij de uitbreiding van Lelystad Airport.’

Het advies van de bewonersdelegatie is inmiddels diep onder in een bureaula verdwenen en de Kamerleden van de coalitie houden elkaar angstvallig in een wurggreep geklemd. Terwijl is aangetoond dat de MER onjuist is en provincies, gemeenten, bewoners en actiecomités hebben aangegeven dat eerst het luchtruim moet worden geherindeeld, kan het ministerie gewoon doorgaan met ‘Schiphollen’.

Maar er waren ook enkele lichtpuntjes. Tijdens het debat werd duidelijk dat de problemen van Wezep inmiddels zijn doorgedrongen in Den Haag. Wezep staat op de kaart, als het dorp waar de vliegtuigen op zeer lage hoogte over dreigen te gaan vliegen en mogelijk ook gaan doorstijen. Met veel geluidoverlast als gevolg. De situatie in Wezep en HoogoverWezep werden regelmatig benoemd. Maar deze aandacht is niet vertaald in een stap in de goede richting: geen uitspraak dat deze overlast niet acceptabel is. En niet het herstel van het vertrouwen en de herindeling van het luchtruim kregen de hoogste prioriteit, maar het starten op 1 april 2019 met ‘Lelystad’.

Uitnodiging Minister

De minister heeft ook aangegeven bereid te zijn naar Wezep te komen. Van harte welkom, uitnodiging geaccepteerd en de koffie staat klaar!! HoogoverWezep hoopt dan natuurlijk wel, dat de minister niet met lege handen komt. En aan agendaonderwerpen is naar onze mening geen gebrek: laagvliegen boven kern, doorstijgen boven Wezep, fouten in stijgprofielen, tijdelijk sluiten ASK schietterrein, ontbreken communicatie, ontbreken voorlichting in Wezep, herstel vertrouwen in de politiek.

Al tien jaar lang, vanaf de start van Lelystad Airport, wordt gezegd dat eerst het luchtruim zal worden herzien. De heer Alders heeft hier om gevraagd en de regering heeft dit beloofd. Tien jaar later is er echter nog steeds geen begin mee gemaakt. Er is vorige week een Plan van Aanpak naar de 2e Kamer gestuurd, dat echter deze naam niet verdient. Het enige dat alle provincies, gemeenten en actiecomités vragen is, om deze belofte ook daadwerkelijk na te komen. Afspraak is afspraak en belofte maakt schuld!

Donderdag zal de stemming over de ingediende moties plaatsvinden. Voor de Kamerleden is het nog niet te laat. Wij doen een beroep op hen om hun oude belofte alsnog waar te maken!

Wezep 21 december 2017


Download hier het persbericht

Print
Categories: Algemeen
Tags:

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Volg ons op social media