Nieuws

Informatiebijeenkomst een groot succes

  • 14 december 2017
  • Author: Marcel
  • Aantal maal bekeken: 1981
  • 0 Comments

Met "Wezep blijf alert!" hebben we Wezep en omgeving uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst op 13 december. En Wezep is alert geweest! We kunnen terugkijken op een geslaagde avond met veel informatie, interessante sprekers en - met zo’n 300 belangstellenden - een gevulde zaal. In één avond hebben we gezien wat er de afgelopen jaren allemaal mis is gegaan met de besluitvorming over de uitbreiding van Lelystad en dan met name over de laagvliegroutes die in deze plannen zijn opgenomen.

Cijfers die niet overeenkomen met de werkelijkheid, berekeningen die niet – of niet goed – zijn uitgevoerd en commissies die niet communiceerden. De sprekers gingen ook in op de specifieke situatie voor Wezep, een probleem waar – volgens de bewonerscommissie die de minister adviseerde – geen oplossing voor is binnen de huidige plannen. Ook wie nog helemaal niet op de hoogte was van de problemen heeft op deze avond kunnen zien dat we er alles aan moeten doen om die laagvliegroutes te voorkomen.

Na de presentaties was er uitgebreid tijd om vragen te stellen aan de sprekers, die mogelijkheid werd uitgebreid benut. Tenslotte werd de avond afgesloten met een verklaring van vier punten. Het applaus in de zaal voor elk punt maakte duidelijk dat een stemming niet nodig was, de verklaring is door de zaal van harte aangenomen. Wij gaan ervoor zorgen dat deze verklaring aan zowel Regering als Tweede Kamer wordt overgebracht.

We willen daarom niet alleen de sprekers bedanken, maar ook iedereen bedanken die deze avond aanwezig was. U hebt door uw aanwezigheid en uw instemmen met de verklaring een duidelijk geluid laten horen, dank daarvoor!

De verklaring:

 


Loccourant heeft een verslag van de avond gemaakt:

Print
Categories: Algemeen
Tags:

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Volg ons op social media