Nieuws

Lelystad Airport en de gemeenteraadsverkiezingen

  • 22 maart 2018
  • Author: Marcel
  • Aantal maal bekeken: 1140
  • 0 Comments

Nu de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen bekend zijn is het interessant om te kijken wat de invloed van dossier Lelystad Airport is geweest op de verkiezingen.

Over het algemeen valt op dat Groenlinks flink is gegroeid. Als fel tegenstanders van uitbreiding van Lelystad Airport en de laagvliegroutes hebben zij de afgelopen maanden flink in de belangstelling gestaan.Suzanne Kröger sprak op de protestbijeenkomst eind vorig jaar op Lelystad Airport en ook op onze bijeenkomst in Wezep. Op social media spreken mensen ook wel uit dat zij op Groenlinks hebben gestemd vanwege dossier Lelystad Airport.

 

 

In Zwolle, met drie groepen vertegenwoordigd in de Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laagvliegen, is Groenlinks van de kleinste partij bijna de grootste geworden. In Ede, waar HoogoverEde actief is, is het aantal zetels verdubbeld.

 

Verder is het voor ons belangrijk dat Groenlinks de grootste partij is geworden in Amsterdam. Zij hebben immers beloofd dat het gemeentebestuur van Amsterdam als aandeelhouder van schiphol de groeiplannen van Lelystad Airport moet blokkeren. We hopen uiteraard dat Groenlinks zich aan deze belofte gaat houden.

“GroenLinks wil dat na de verkiezingen in maart het nieuwe gemeentebestuur van Amsterdam de groeiplannen voor Lelystad Airport blokkeert”

De ChristenUnie heeft van de regeringspartijen het duidelijkste standpunt over Lelystad Airport. Eppo Bruins gaf begin januari al een winstwaarschuwing door duidelijk te maken dat opening van Lelystad Airport in 2019 niet mogelijk was. Waar regeringsdeelname over het algemeen wordt afgestraft heeft ChristenUnie In zowel Oldebroek (HoogoverWezep) als Hattem (HoogoverHattem) een zetel gewonnen. In Zwolle is ChristenUnie de grootste gebleven.

Uitslag in gemeente Oldebroek

Uiteraard zijn dit de gemeenteraadsverkiezingen en is dossier Lelystad Airport een probleem dat landelijk opgelost moet worden. Maar we hebben goede hoop dat het sterker worden van een aantal partijen in de gemeenten ook meer gehoor in Den Haag geeft. Want we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: we zijn blij met het jaar uitstel, maar het is geen oplossing. Zolang er sprake is van laagvliegroutes kan en mag Lelystad Airport niet open. Gelukkig zijn er volgend jaar weer verkiezingen…

Print
Categories: Algemeen
Tags:

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Volg ons op social media