Nieuws

Lelystad Airport zet miljoenen Nederlanders in de herrie

  • 6 januari 2019
  • Author: Marcel
  • Aantal maal bekeken: 912
  • 0 Comments

Paul Werkman van HoogoverWezep schreef samen met Mijndert Ververs (HoogoverHattem) Leon Adegeest en Jan Rooijakkers (beiden HoogOverijssel) een stuk voor de NRC

Lelystad Airport is een ramp in wording

"Den Haag heeft altijd beweerd dat Lelystad Airport nodig is om Schiphol te ontlasten. Dat klopt niet. Schiphol zal de vakantievluchten die het Rijk naar Lelystad wil verplaatsen, direct vervangen door andere, intercontinentale vluchten."
"De argumenten tegen een opening van Lelystad Airport zijn inmiddels talrijk. Lelystad Airport is een aantoonbare verslechtering voor ons klimaat, onze natuur, onze veiligheid en gezondheid, en bezorgt de Noord- en Oost-Nederlandse economie grote schade"
"Uit onderzoek van de samenwerkende actiegroepen tegen laagvliegen (SATL) blijkt dat meer dan 60 gemeenten en ongeveer de helft van de liefst 60 Europees beschermde en kwetsbare Natura2000-gebieden in Noord- en Oost-Nederland hun stilte en schone lucht wordt afgenomen"
"In Oost- en Noord-Nederland zien straks ongeveer een miljoen Nederlanders zich geconfronteerd met piekbelastingen vlieglawaai die kunnen oplopen tot meer dan 65 dB"

Lees hier het hele artikel

Print
Categories: Algemeen
Tags:

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Volg ons op social media