Nieuws

Manifestatie op vliegveld Lelystad

  • 2 november 2017
  • Author: Marcel
  • Aantal maal bekeken: 3718
  • 0 Comments

De volgende actie is een manifestatie op vliegveld Lelystad op 11 november.  Het is een initiatief van Red de Veluwe, maar ook HoogOverijssel, Laagvliegroutes Nee uit Friesland en Nee tegen laagvliegroute over Ede, doen mee aan dit protest.  Doel is duidelijk maken dat lange, lage vliegroutes boven onze dorpen en natuur niet worden geaccepteerd.

Wij, vanuit HoogoverWezep ondersteunen deze actie en roepen inwoners op hier gehoor aan te geven. Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:

zaterdag 11 november, 10-12 uur bij Lelystad Airport

10.00 -10.15 uur verzamelen

10.30 uur: Suzanne Kröger, Tweede Kamerlid van Groen Links, geeft het startsein.

11- 12 uur: diverse toespraken en optredens

Gebleken is dat de MER berekeningen niet kloppen en dat de  overlast voor mens, natuur, milieu en economie veel groter is dan wordt voorgespiegeld. Daarom is het de bedoeling tijdens de manifestatie de plannen letterlijk af te blazen. Iedereen wordt dan ook gevraagd iets mee te nemen waarop geblazen kan worden.  

Het programma wordt de komende dagen verder ingevuld en  bekend gemaakt via  onze  website, facebookpagina’s en onze  twitteraccounts.

Hoewel de actie pas eind vorige week is bedacht,  kreeg de pers er al heel snel lucht van via de gemeente Lelystad.  Inmiddels krijgen we signalen dat de actie in diverse dorpen  goed wordt opgepakt en dat er her en der al initiatieven zijn om bussen te regelen.  

Een grote opkomst zou een mooi signaal zijn richting Den Haag.

Documents to download

Print
Categories: Algemeen
Tags:

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Volg ons op social media