Nieuws

Verontruste burgers roepen op: stem hoger!

Lancering Kieswijzer over luchtvaart en laagvliegen

  • 2 maart 2021
  • Author: Marcel
  • Aantal maal bekeken: 1967
  • 0 Comments
Verontruste burgers roepen op: stem hoger!

 

Wie geen laagvliegroutes van Lelystad Airport over de regio wil, kan volgens HoogoverWezep het beste terecht bij de ChristenUnie, GroenLinks, de Socialistische Partij, de Partij voor de Dieren. Ook veel nieuwe partijen keren zich expliciet tegen opening van een nieuw vliegveld. D66 en de Partij van de Arbeid stellen voorwaarden aan ‘Lelystad’, maar zijn niet helder in een afwijzing. Het CDA spreekt zich regionaal weliswaar tegen ‘Lelystad’ uit, maar heeft in de praktijk weinig ondernomen om burgers te beschermen tegen de schadelijke effecten van laagvliegen. De kieswijzer raadt een stem op Lelystad Airport-voorvechter VVD af.

HoogoverWezep is een van de tweeëntwintig Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laagvliegen (SATL). Deze burgerbeweging voert tot 17 maart campagne om iedereen te laten weten hoe de partijen tegenover Lelystad Airport staan. Volgens de burgergroep, die partijpolitiek ongebonden is,  weten veel mensen niet precies welke partijen vóór en welke tegen de uitbreiding van het omstreden vliegveld zijn. “Daarom hebben we samen een handig overzicht gemaakt, met een toelichting per partij. Het is belangrijk dat je weet wat je kiest, zodat we straks niet allemaal in de herrie en de uitstoot zitten. Het gaat op 17 maart ook over jouw woongenot en de toekomst van onze mooie regio,” zegt voorzitter Marcel van Beuzekom.

Kieswijzer

Alle partijstandpunten over Lelystad Airport zijn in kaart gebracht in een kieswijzer, te vinden op stemhoger.nl. Die laat zien dat er in alle hoeken van het politieke spectrum partijen zijn die zich ferm opstellen tegen laagvliegen en opening van een nieuw vliegveld Lelystad Airport.

Maar niet alleen de standpunten zijn vergeleken. Ook de manier waarop de partijen zich de laatste jaren hebben bemoeid met het dossier is te zien. Zo verdiende Kamerlid Eppo Bruins van de ChristenUnie bijvoorbeeld 4 sterren, terwijl Mustafa Amhaouch van het CDA slechts 1 ster krijgt.

Woonplezier

De burgergroepen zien tot hun tevredenheid dat steeds meer partijen zich tegen de opening van Lelystad Airport keren. “Deze tijd van corona en klimaatcrisis vraagt om realisme. Willen we het woonplezier van miljoenen Nederlanders opgeven voor een overbodig nieuw vliegveld en een continue stroom van laagvliegende vliegtuigen? Nog steeds gaan alle plannen uit van laagvliegen over grote delen van Nederland, ondanks alle mooie woorden van de minister. Daden ontbreken helaas. Gelukkig hebben de meeste partijen dit intussen door,” aldus Van Beuzekom. “Dus ons advies is: Stem hoger en kies 17 maart voor een partij die zich keert tegen schadelijke laagvliegroutes.”

De kieswijzer is te vinden op www.stemhoger.nl

 

Print
Categories: Algemeen
Tags:

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Volg ons op social media