Nieuws

Wezep Blijf Wakker!

Stuur voor 25 februari 2021 uw Zienswijze in over het Ontwerp Voorkeursbeslissing Luchtruimherziening

  • 21 februari 2021
  • Author: Marjolein .
  • Aantal maal bekeken: 54199
  • 0 Comments
Wezep Blijf Wakker!

De minister van Infrastructuur en Waterstaat doet opnieuw loze beloften; haar ministerie blijft vasthouden aan laagvliegroutes en ongebreidelde groei van de luchtvaart. In strijd met haar toezeggingen, zeggen haar ambtenaren vast te willen houden aan de routes over de Noordoost-Veluwe. Laat opnieuw van je horen door een zienswijze in te dienen op het Ontwerp Voorkeursbeslissing Luchtruimherziening.

Schiphol regeert

Het doet er niet toe wat de Kamer wil

  • 7 december 2020
  • Author: Marjolein .
  • Aantal maal bekeken: 399122
  • 0 Comments
Schiphol regeert

Terwijl de discussies over de stikstofcrisis weer volop oplaaien, het land zich in een tweede lock down teruggeworpen ziet, na een te vrije zomerperiode van vakanties, terrasjes en studentenfeesten, publiceert SATL een studie naar de besluitvorming rondom Lelystad Airport. Een gedegen studie. Nu een keer geen verhaal over rekenfeiten en rekenfouten. Dit keer gaat het over een ontluisterende inkijk in hoe de Kamer stelselmatig om de tuin is geleid en volkomen genegeerd is: Het doet er gewoon niet toe wat de Kamer wil.
PDF versie van Schiphol regeert en een intervieuw over het boek Schiphol regeert.

Dertienduizend stuitingsbrieven Lelystad Airport

Om het recht op schadeclaim indienen veilig te stellen

  • 30 juli 2020
  • Author: Marjolein .
  • Aantal maal bekeken: 796063
  • 0 Comments
Dertienduizend stuitingsbrieven Lelystad Airport

Ruim dertienduizend particulieren en bedrijven hebben het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) begin dit jaar een stuitingsbrief gestuurd. In de brief gaven ze aan dat ze hun recht op het claimen van een vergoeding van eventuele schade door Lelystad Airport veilig wilden stellen. Driekwart van de brieven komt uit Gelderland en Overijssel. Dat blijk uit cijfers die de samenwerkende burgergroepen hebben opgevraagd. 

Correctie:
Bij publicatie van de aantallen bleek dat de gegevens van Drenthe ontbraken. Deze zijn nu beschikbaar gekomen. Vanuit Drenthe zijn 77 stuitingsbrieven ontvangen, waarvan 75 rechtsgeldig en 2 buiten de termijn zijn binnen gekomen. Van de 75 rechtsgeldige stuitingsbrieven zijn er 2 van bedrijven.

Het Nederlandse luchtruim is te klein

Zienswijze SATL en Zienswijze 4 gemeenten NO Veluwe op de Ontwerp-Luchtvaartnota 2020-2050

  • 9 juli 2020
  • Author: Marjolein .
  • Aantal maal bekeken: 129732
  • 0 Comments
Het Nederlandse luchtruim is te klein

De Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laagvliegen hebben een gezamenlijke zienswijze ingediend bij het ministerie van IenW. HoogoverWezep maakt deel uit van SATL en enkele leden van ons team hebben hieraan hun bijdrage geleverd. Het is een degelijk goed onderbouwd verhaal met constructieve adviezen hoe in deze tijden tot een reeële toekomstbestendige visie op luchtvaart gekomen kan worden, want een herijking van de visie op mobiliteit is hard nodig.

Het Nederlandse luchtruim (is) te klein is om alle behoeften van luchtruimgebruikers en duurzaamheidsdoelen te faciliteren.’

(Oordeel internationale experts; uit: Kamerbrief van C. van Nieuwenhuizen en B. Visser d.d. 01-07-2020)

Ook de 4 gemeenten van NO Veluwe hebben de moeite genomen om samen tot een genuanceerde en constructieve toekomstvisie te komen. Ook hier is de conclusie dat het minsterie van IenW zich te weinig rekenschap geeft van de huidige hoofdthema's als ontwikkelingen n.a.v. Corona, leefbaarheid en klimaatdoelstellingen. en dat de luchtvaartnota zich buiten de huidige realiteit plaatst.

Pas op de Plaats

Zienswijze op Ontwerp-Luchtvaartnota 2020-2050 in de maak

  • 19 juni 2020
  • Author: Marjolein .
  • Aantal maal bekeken: 124634
  • 0 Comments
Pas op de Plaats

Op 15 mei heeft minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat de Ontwerp-Luchtvaartnota gepubliceerd. Hierin staat een nieuwe koers voor de luchtvaart op de lange termijn. Het is moeilijk opnieuw de motivatie te vinden om serieus inhoudelijk hierop te reageren, maar we zijn er met de SATL-groepen weer volop mee bezig. Wat ons betreft zou er echt een herbezinning moeten plaatsvinden. Er moet eens serieus gekeken worden naar verantwoorde krimpscenario’s voor de luchtvaart. De luchtvaart is wat ons betreft volkomen uit balans en zal weer naar normalere en verantwoorde proporties teruggebracht moeten worden.

We weten niet zeker of het lukt om onze zienswijze zodanig tijdig af te hebben, dat mensen er makkelijk zelf stukken uit kunnen halen om over te nemen voor een eigen zienswijze. Uiteraard gaan we weer als SATL (Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laagvliegen) gezamenlijk een zienswijze indienen en dat moet, uiteraard, met grote zorgvuldigheid gebracht worden.

Wil je zelf een zienswijze indienen. Dat kan! Hoe meer mensen stelling nemen, des te steviger we staan!

https://www.luchtvaartindetoekomst.nl/doe-mee/default.aspx

Volg ons op social media